Nu mai pastra nimic pentru zile speciale

Ai vreo lumanare speciala pe care o pastrezi in dulap pana se iveste o zi speciala s-o aprinzi?

Ai vreo sticla de vin bun, whiskey sau alta bautura pusa la pastrare pentru o ocazie speciala?

Ai vreo rochie pe care nu indraznesti s-o imbraci pentru ca astepti “acea zi speciala”?

Ti-ai luat o masina noua, e frumoasa, puternica, dar sta in garaj pentru ca nu ai gasit ocazia s-o scoti la plimbare?

Dupa cum ti-ai dat deja seama, ziua aia speciala nu prea vine. Sau, daca vine, vine cu mare intarziere, ca sa zic asa.

De ce oamenii pun lucrurile bune la pastrare

Exista doua motive mari si late pentru care oamenii nu indraznesc sa se foloseasca de cele mai bune lucruri pe care le au.

Nu am suficient

Termenul de “suficient” variaza de la individ la individ, dar mereu simtim o lipsa undeva.

Daca nu ai o relatie buna cu banii, consideri ca faci risipa desfacand o sticla de vin pe care ai dat 100 de lei sau mai mult. Pare deplasat sa te bucuri de vinul ala singur/a doar pentru ca exista in casa ta. Dar sentimentul asta dispare brusc cand apare ocazia potrivita.

Parca nu mai exista nicio piedica sa desfaci vinul cand se strang niste prieteni in vizita. Sau cand apare vreun motiv de sarbatoare: ai luat un examen, ai un job nou, ai bifat un obiectiv anume.

La fel e si cu masina pe care nu indraznesti s-o scoti pe sosea de teama ca ai putea face accident si lucrul asta ar genera cheltuieli suplimentare. Doar stii bine cat ai muncit ca sa-ti permiti masina aia. De ce ai risca s-o scoti pe sosea? Nu mai bine sta in garaj sau in fata blocului, acolo unde poti s-o admiri fara niciun fel de riscuri?

De ce nu indraznesti sa te bucuri de ce ai? Fii multumit ca ai sticla aia de vin, masina aia pe care ti-ai dorit-o atat de mult si foloseste-te de ele.

Lucrurile sunt facut ca sa fie folosite, nu sa fie pastrate ca la muzeu. E simplu.

Nu merit

Perceptia asta defectuoasa vine din senzatia ca nu esti suficient de bun/destept/frumos/ completeaza tu ce ce vrei aici ca sa te poti bucura de ce ai. Concluzia pe care o tragi este ca nu meriti nimic din tot ce ai.

Nu trebuie sa atingi vreun obiectiv maret, vreun target corporatist sau sa fii intr-un fel anume ca sa ai dreptul sa te bucuri de ce ai. Simplul fapt ca existi e suficient.

Repet, lucrurile sunt facut sa fie folosite, nu sa fie puse la pastrare ca la muzeu. Bucura-te de ce ai deja folosind lucrurile respective. Meriti asta. Si asa vei ajunge sa apreciezi mai mult ce ai deja.

  • Lili
  • Adepta a stilului de viata minimalist. Less is more.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *