Tu ce faci cu martisoarele primite?

E martie si romanii au o traditie interesanta in prima saptamana a lunii: Martisorul. Cunoastem cu totii care este simbolistica acestui obicei — a sosit primavara si natura s-a trezit la viata.

Traditia Martisorului presupune confectionarea si daruirea de mici obiecte decorative persoanelor de sex feminin. In unele regiuni ale tarii, barbatii primesc si ei martisoare.

Insa am o intrebare: tu ce faci cu toate martisoarele primite dupa ce a trecut martie?

Le pastrezi cumva intr-un sertar pentru anul viitor? Chiar mai servesc unui scop dupa ce trece martie?

Inainte, obisnuiam sa pastrez martisoarele primite intr-o cutie. Odata cu trecerea anilor, colectia mea de martisoare s-a tot marit. Insa mi-am dat seama ca lucrul asta nu servea niciunui scop anume. Dimpotriva, tineam un sertan ocupat degeaba cu tot felul de martisoare, mici obiecte decorative, gablonturi si alte lucruri de acest gen.

Cu timpul, am devenit tot mai selectiva in privinta obiectelor din casa. Daca un anumit lucru nu serveste unui scop anume sau nu infrumuseteaza spatiul respectiv, scap rapid de el.

Din moment ce martisoarele nu indeplinesc niciunul din aceste doua criterii, am hotarat sa nu le mai pastrez.

De asemenea, mi-am informat cunoscutii si colegii ca prefer sa nu primesc astfel de atentii. Si le multumesc ca au inteles si mi-au respectat decizia.

De ce i-as lasa sa dea bani (fie si un pret modic) pe niste obiecte carora nu le vad rostul?

In acelasi timp, le apreciez deschiderea si faptul ca nu au interpretat perspectiva mea asupra martisoarelor ca fiind un refuz fata de intentiile lor.

Personal, apreciez mai mult o orhidee la ghiveci decat 30 de martisoare traditionale.

Ma pot bucura de orhidee mai mult timp decat m-as bucura de un martisor. In plus, imi infrumuseteaza casa.

Prefer sa fiu asertiva si sa le spun oamenilor ce prefer si ce nu prefer. In acest fel, daca decid sa ma surprinda cu un cadou, atunci acel cadou va fi pe placul meu si imi va aduce plus-valoare.

Asadar, tu ce faci cu martisoarele primite? Le colectionezi? Le pastrezi ani de zile intr-un sertar? Le dai mai departe anul viitor?

Lasa-mi un comentariu mai jos.

  • Lili
  • Adepta a stilului de viata minimalist. Less is more.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *