5 indicii ca ai prea multe haine in sifonier

Casa ta nu este un depozit pentru lucrurile inutile, iar acest lucru este valabil in special in cazul sifonierului.

In loc sa fie un spatiu care serveste eficient unui scop (depozitarea hainelor), dulapul tau devine o sursa de stres pentru ca nu mai stii cu ce sa te imbraci.

Iata 5 indicii ca ai strans prea multe haine si garderoba ta devine o povara.

5 semne ca ai strans prea multe haine in sifonier

Spui tot timpul ca nu ai cu ce sa te imbraci.

Numultumirea asta vine din faptul ca nu poti alege cu ce sa te imbraci. Atunci cand ai prea multe optiuni la dispozitie, devine greu sa o alegi pe cea mai buna.

Nu gasesti ce cauti.

Din nou, cand ai prea multe haine, devine greu sa le organizezi clar astfel incat sa gasesti hainele de care ai nevoie atunci cand ai nevoie. Un dulap aerisit, cu putine haine iti permite sa ai o viziune de ansamblu asupra tuturor hainelor tale. Astfel, poti gasi rapid o anumita haina cand o cauti.

Gasesti haine noi, nepurtate.

Daca tot mai gasesti haine noi in dulap, pe care le-ai cumparat acum cateva luni sau acum cativa ani (?!), este clar ca nu ai nevoie de ele. Poate le-ai cumparat din impuls sau le-ai primit. Indiferent de motiv, este clar ca hainele respective nu rezoneaza cu tine si trebuie sa eliberezi spatiul.

Nu mai ai loc in sifonier.

Daca hainele din sifonier cad peste tine atunci cand il deschizi sau stau inghesuite claie peste gramada, iata un alt indiciu ca ar trebui sa-ti minimalizezi garderoba.

Ai o colectie de carduri de fidelitate de la magazinele de haine.

Indiferent de magazinul in care intri, ai la indemana un card de fidelitate care te ajuta sa beneficiezi de o reducere pentru cumparaturile facute.

Cum ai ajuns in posesia atator carduri? Probabil tot intrand in magazine si cumparand haine. Aceleasi haine pe care le-ai dus acasa si le-ai depozitat in sifonier.

Daca te regasesti in 3 din descrierile de mai sus, atunci, probabil, ai prea multe haine.

Renunta la cele care nu-ti mai plac, nu-ti mai vin, nu mai sunt in stare buna si elibereaza spatiul pentru a face loc doar hainelor care iti plac si te fac sa te simti bine cand le porti.

  • Lili
  • Adepta a stilului de viata minimalist. Less is more.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *