Cat de mare sa fie casa ta ca sa fii fericit?

Sau un articol rapid despre fenomenul caselor goale.

Majoritatea oamenilor muncesc poate 10, 20 sau 30 de ani pentru a-si achizitiona un spatiu de locuit, fie el un apartament la bloc sau o casa pe pamant.

Adesea, cumparam locuinte mai mari decat avem nevoie si mai scumpe decat ne putem permite. Construim case cu 10 camere cand nu vor locui decat 2 persoane in casa respectiva. Vor folosi dormitorul, bucataria, baia, eventual o a patra camera ocazional.

Restul camerelor raman goale, frumos mobilate si gata sa adune praf.
De ce ne intindem mai mult decat avem nevoie?

Daca ne-am multumi cu locuinte practice, unde fiecare spatiu sa fie folosit la maxim, ne-am usura considerabil viata. Nu ar mai fi nevoie sa ne inhamam la zeci de ani de credite imobiliare.

Am avea timp sa descoperim ce ne place sa facem si sa investim timp in respectiva pasiune sau hobby. Am avea timp sa traim, nu am fi ocupati doar sa muncim.

Pana la urma, ce inseamna suficient?

Mi-am pus recent intrebarea asta in vacanta. Am stat 3 saptamani intr-o camera simpla, cu un pat, un dulap, o masa, doua scaune, o chicineta, o baie si un mic balcon.
Si nu mi-a lipsit nimic.

Nu am mai fost legata de un program de munca, mi-am putut organiza ziua asa cum am vrut eu si am putut sa fac activitati care imi plac. Asta a contat mai mult decat orice cazare de lux pe care as fi putut-o avea.

Pentru mine, suficient inseamna o locuinta curata, bine compartimentata, care sa aiba strictul necesar. Nu am nevoie de un spatiu mare si nu stiu cate camere.

Pornind de la ideea asta, am decis sa scriu o serie de articole despre idei de case altfel. Ca multi dintre voi, imi doresc sa am un loc pe care sa-l pot numi “al meu”. Un loc pe care sa-l pot organiza asa cum imi doresc.

Tot cautand inspiratie si idei de case minimaliste, mi-am zis ca ar fi util sa le impart cu voi.

Se poate trai si altfel

Chiar cred ca se poate trai si altfel. Nu avem nevoie de case uriase ca sa fim impliniti. Casa fiecaruia trebuie sa fie un loc unde te simti in siguranta, linistit si fara presiuni din exterior.

Sper ca ideile de case din ciclul “Case minimaliste” sa te inspire si pe tine. Revino pe Minimalistica in fiecare sambata ca sa citesti mai multe despre fenomenul tiny house. Mi-am propus sa public o serie de articole despre acest fenomen in saptamanile care urmeaza.

  • Lili
  • Adepta a stilului de viata minimalist. Less is more.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *