Pastreaza doar lucrurile utile sau frumoase

Cu ceva timp in urma, am dat peste un citat foarte interesant care sintetizeaza perfect modul in care vreau sa imi organizez casa: Have nothing in your house that you do not know to be useful, or believe to be beautiful.

In traducere rapida: “Pastreaza in casa ta doar lucrurile utile si frumoase”. Sau intr-o traducere mai aproape de original: “Pastreaza in casa ta doar lucrurile care stii ca sunt utile sau consideri ca infrumuseteaza spatiul”.

Intretinerea spatiului de locuit ar fi mult mai simpla daca la intrarea in casa ai avea mesajul de mai sus.

Astfel, inainte sa aduci un obiect nou in casa, intreba-te daca este util sau frumos. Si daca respectivul lucru indeplineste unul din cele doua criterii, atunci il poti aduce in casa ta.

Astfel, eviti sa faci din propria casa un depozit. Asa cum explicam intr-un articol precedent, cand ai prea multe lucruri, casa poate deveni sufocanta.

Casa ta devine exact ce nu ar trebui sa fie. Nu mai este un loc cald, primitor, linistitor, care te incarca cu energie si te face sa te simti in siguranta. Devine un loc aglomerat, generator de stres.

Poti scapa de sentimentul de aglomeratie, presiune sau sufocare printr-o debarasare majora. Foloseste cele doua principii de mai sus si pastreaza doar ce este util si frumos.

Ideal ar fi ca lucrurile care exista in casa ta sa fie atat utile, cat si frumoase.

  • Lili
  • Adepta a stilului de viata minimalist. Less is more.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *