Lasa-ti casa sa respire

Nu te simti sufocat/a cand ai prea multe lucruri in casa?

Primul lucru pozitiv pe care l-am remarcat dupa ce am imbratisat minimalismul a fost sentimentul de spatiu si de libertate din casa.

In momentul in care scapi de lucrurile de care nu ai nevoie, eliberezi practic spatiul respectiv.

Cum iti dai seama ca nu ai nevoie de un lucru? E simplu. Nu l-ai folosit in ultimele 3-4 luni.

Trebuie sa mentionez ca aici nu intra lucrurile pe care le folosesti sezonier sau ocazional. De exemplu, echipamentul de ski, costumul de baie pe care il porti la mare sau la bazin, etc.

Cum nu folosesti lucrurile din categoria asta decat sezonier, iti recomand sa ai un singur exemplar din fiecare.

Casele noastre sunt sanctuare, nu depozite

In casele noastre se gasesc mai multe lucruri decat avem nevoie. Casele noastre au devenit simple depozite. Nu mai sunt acele locuri care ne aduc liniste si ne incarca bateriile dupa o zi aglomerata. Dimpotriva, devin o sursa de stres.

Avem haine pe care nu le purtam. Carti pe care nu le-am citit niciodata. Jucarii cu care copiii nu s-au jucat niciodata.

Faptul ca avem prea multe lucruri ne impiedica sa ne transformam casele in adevarate izvoare de liniste si energie pozitiva.

Cand ai prea multe lucruri, devin greu sa pastrezi ordinea. In plus, nu poti sa amenajezi casa exact asa cum vrei tu pentru ca nu te induri sa scapi de lucrurile de care nu ai nevoie. Iar spatiul ramane prea aglomerat si sufocant.

Schimbarea

Nu am constientizat ca ma simteam sufocata de lucrurile pe care le aveam pana nu am experimentat senzatia de spatiu si libertate pe care am avut-o dupa ce am scapat de lucrurile de care nu aveam nevoie.

Corpul si mintea noastra au o capacitate extraordinara de adaptare. Ce traim suficient de mult timp, devine normalul nostru.

Si daca o casa aglomerata, plina de lucruri de care te impiedici mereu este realitate ta zilnica, atunci devine “normalul” tau.

Vestea buna este ca poti schimba lucrul asta.

Daca ce am scris mai sus pare prea abstract, porneste de la o singura arie din casa. De exemplu, scapa de lucrurile care nu ai nevoie dintr-o camera.

Vezi cum te simti si cum percepi spatiul respectiv dupa aceea.

Daca lucrurile s-au schimbat in bine, atunci continua si scapa de lucrurile inutile din toata casa.

Astfel vei elibera spatiul si te vei simti mai bine in propria casa.

  • Lili
  • Adepta a stilului de viata minimalist. Less is more.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *